Siirry sisältöön

Turkulaisten nuorten unelma kiusaamisen vastaisen toiminnan turvaamisesta toteutuu suuren lahjoituksen turvin

Projekti R Turku ry saa tuulta purjeisiin kiusaamisen vastaiseen työhön kouluissa
suurlahjoituksen avulla. Tavoitteena on luoda nuorista kouluihin kiusaamisen vastaisia tiimejä –Projekti Radikaali -ryhmiä.

 

Projekti R Turku ry, tuttavallisemmin Projekti Radikaali, on saanut 10 000 euron lahjoituksen Vakuutusyhtiö Pohjantähden avoimen haun kautta. Pohjantähden työntekijöistä koostunut raati oli erityisen vakuuttunut nuorten tekemästä hakuvideosta ja lupauksestaan palkata nuoria kiusaamisen vastaiseen työhön. Voittaja valittiin 26 hakemuksen joukosta.

Pohjantähden Vakuutusyhtiöllä on yli 120 vuoden kokemus suomalaisten arjen turvaamisesta ja rahan jakamisesta sitä tarvitseville. Korona-ajan aiheuttaman nuorten pahoinvoinnin takia Pohjantähti halusi kohdistaa lahjoituksensa tänä vuonna lasten ja nuorten syrjäytymistä ja eriarvoistumista ehkäisevään työhön.

”Osa lapsista ja nuorista uhkaa jäädä koulunkäynnissä pahasti jälkeen, ja harrastusten rajoittamisen myötä nuorille elintärkeät sosiaaliset suhteet kärsivät. Korona-ajan laskusta tulee suuri ja sitä maksetaan pitkään”, Pohjantähden Kiiliäinen sanoo Pohjantähden omassa tiedotteessa.

 

Suuri askel eteenpäin

 

Projekti Radikaalin toiminta perustuu nuorilta nuorille -malliin. Yhdistys on vuodesta 2018 asti ajanut yhteiskunnalle viestiä, että asioille todella voi tehdä jotakin. Syrjäytyminen ei ole ”ok”, ja epäkohtiin täytyy puuttua. Toiminnassa kaikki lähtee nuorten omasta tahtotilasta tehdä muutos kiusaamisen kulttuuriin ja syrjäytymisen vähenemiseksi.

Projekti Radikaalin nuoret jalkautuvat – ja ovat jo jalkautuneet – kouluihin, mutta nyt lahjoitussummalla yhdistys voi myös työllistää osa-aikaisesti muutamia nuoria koordinoimaan ja ylläpitämään pilottitoimintaa kolmessa–neljässä koulussa tulevana syksynä. Tämä on suuri askel Projekti Radikaalin visiota kohti. Visiota, jossa Projekti Radikaali -toiminta leviää Suomen jokaiseen kouluun.

Yhteistyöt toteutaan nuorten omilla ehdoilla niin yritysten kuin sosiaalisen median tekijöiden kanssa. Tulevaisuudessa sosiaalisen median starat valtaavat Projekti Radikaalin kanavat yhdessä kiusaamista vastaan.

”Tää on meidän nuorten oma tahtotila, lopettaa kiusaaminen ja syrjintä!”

 

Projekti Radikaalin nuoret vastaanottavat lahjoituksen maanantaina 31.5 Turussa

 

Projekti R Turku ry:n nuoret ja hallitus vastaanottaa Pohjantähden toimitusjohtajan Aki Kiiliäisen luovuttaman lahjoituksen maanantaina 31.5.2021 klo 10 Pohjantähden Turun-konttorilla osoitteessa Eerikinkatu 6 b.

Lahjoituksen luovuttamisen jälkeen noin klo 10.30 tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella Projekti Radikaalin nuoria, hallituksen jäseniä ja Aki Kiiliäistä konttorin ulkopuolella.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Mika Tunturi
Projekti R Turku ry:n hallituksen puheenjohtaja
0400271077
mika.tunturi@projektiradikaali.fi

Ida Råstedt
Projekti R Turku ry:n hallituksen varapuheenjohtaja
0400350407
ida.rastedt@projektiradikaali.fi

Mari Valkonen
Vakuutusyhtiö Pohjantähden viestintäsuunnittelija
0504348708
mari.valkonen@pohjantahti.fi

Vieritä ylös